hello world!
FőoldalBlog
Itt vagy: 
Kezdőlap » Lucy Foley - Vendéglista
Olvasási idő: kb. 3 perc

Lucy Foley: Vendéglista

Legyen trendi, formabontó, de mégis tartalmazzon klasszikus jegyeket. Ne legyen feszengős, de azért legyen ünnepélyes. Ne legyenek túl sokan, de azért a szűk családnál legyenek többen. Ünnepeljünk több napon keresztül vagy a „nagy nap” legyen valóban egy nap? A helyszín legyen könnyen megközelíthető vagy inkább távoli, egzotikus? Kérdések végeláthatatlan sora, de vajon mekkora árat fizetünk a „tökéletes” esküvőért a legvégén?

Lucy Foley legújabb könyvében egy távoli szigetre kalauzol el minket. Régi barátok és közeli családtagok érkeznek a kísérteties, szélfútta ír partokra, hogy megünnepeljék Jules és Will esküvőjét. Az odajutás viszontagságait leküzdve elkezdenek bonyolódni a szálak. A vendégek között apránként felszínre kerülnek a távoli múltból csírázó viszályok, eltemetett titkok, eltitkolt féltékenységek.

„És arra jöttem rá, hogy ez az egész esküvősdi semmi másról nem szól, csak hogy milyennek látszanak a dolgok. Amíg mindenki vidáman örömködik… nos, addig talán képesek vagyunk elfojtani a felszín alatt kavargó sötét erőket.„

A történet előrehaladtával a habos-babos esküvő egy rideg, vérfagyasztó gyilkosságba torkollik, ahol a résztvevők mindegyikének nyomós indítéka lehet a mészárlásra. A szereplők látszólag – akárcsak egy tökéletesen összerakott insta storyban 🙂 – sikeresek, boldogok és többségében jómódban élnek. Talán mindenki csak egy szerepbe bújt egy hétvége erejéig? Mások szándékos megvezetése vagy a tökéletes élet hajszolásának emberi gyarlósága?

Lássuk csak kik is a thriller főbb karakterei:
Jules a sikeres üzletasszony – aki két év alatt blogját sikeres online magazinná fejlesztette – megrögzött kontrollmániás, mindent maga akar irányítani. Élete nagy napján mindennek tökéletesnek kell lennie. Semmi és senki nem állhat az útjába.
Will a jóképű celeb, a Túlélni az éjszakát sorozat ünnepelt sztárja. Karizmatikus, körmönfont stratéga, aki bárkit képes manipulálni a saját sikere érdekében.
Olivia a szorongó, befelé forduló koszorúslány, aki féltestvére – Jules – árnyékában él. A múltban történt szörnyűségek és csalódások labilissá tették. Teljesen elveszítette a kontrollt önmaga felett.
Hannah a féltékeny feleség, aki rossz szemmel nézi férje és a menyasszony barátságát. Sem anyagilag sem társadalmilag nem érzi magát ideillőnek.
Johnno a lojális iskolai cimbora, aki „jóban-rosszban” kiáll barátja Will mellett. Élete megfeneklett, drog és az alkoholproblémákkal küzd.
Aoife a tökéletes esküvőszervező, aki előtt nem létezik lehetetlen.

Az egyes fejezetekben a fent említett szereplők egyes szám első személyben mesélik, fejtegetik saját kis történetüket. Habitusok, iskolai végzettségük, szóhasználatuk eltérősége változatossá és rendkívül élvezhetővé tette az amúgy is izgalmas krimit. A kötet különlegessége, hogy az áldozat kilétére csupán az utolsó néhány oldalon derül fény, fenntartva ezzel az olvasó folyamatos érdeklődését.
A Vendéglista egy hatalmas kirakós, sok-sok váratlan fordulattal és egy hatalmas csattanóval a végén.

„Egy átdolgozott, modernizált Gyilkosság az Orient expresszen.”

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Összes hozzászólás megtekintése

Egy pillantásra

Értékelésem: 
★★★★☆
Nehézségi fok / nyelvezet:
könnyű
Kiadó: 
XXI. Század Kiadó
Oldalak száma:
320
Bolti elérhetőség:
újonnan kapható
Kinek ajánlom:
Krimi / thriller rajongóknak
Oszd meg ismerőseiddel
Minden jog fenntartva © 
2024
Minden jog fenntartva © 
2024